You seem to be using an unsupported browser
Outdated browsers can expose your computer to security risks. To get the best experience using our site, you’ll need to upgrade to a newer browser.

Stress, wat moet ik ermee?

Stress is spanning, dat wist Darwin ook al. Hij heeft aangetoond dat stress zorgt voor evolutie en zelfinzicht. Op zich is er dus helemaal niets mis mee. Als we te veel onder stress staan of de stress blijft te lang duren dan kunnen daar wel problemen van komen. En uiteindelijk kan dit tot burn-out leiden, een ziektebeeld waarbij de energie volledig zoek is.

We kunnen ons wapenen tegen stress door gezond te eten, voldoende te bewegen en te zorgen voor een goede slaap.  Voilà, maar dat hebben we allemaal al eerder gehoord.  En toch wordt het belang ervan onderschat. De batterijen regelmatig opladen is de boodschap, niet wachten tot het weekend is, of tot je een paar dagen verlof hebt, ...

Hoe je dat doet, is heel persoonlijk.  De ene krijgt energie van intensief sporten terwijl iemand anders liever een rustig plekje opzoekt om een boek te lezen. Het is belangrijk te weten waar je nieuwe energie van krijgt.  Maak daar maar eens een lijstje van, neem er je agenda bij en plan momenten in. 

Op mijn lijstje staat o.a. mediteren, wandelen in de natuur, lekker koken en eten, lezen, een uitstap maken, muziek beluisteren, iets nieuws ontdekken, een tentoonstelling (of andere mooie dingen) bezoeken. mijn poezen verzorgen, ...

Zo kom ik tot rust, laat ik beslommeringen achterwege en creëer ik ruimte voor nieuwe energie.  Ik blokkeer momenten  in mijn agenda zodat ik iets heb om naar uit te kijken, dat op zich geeft me al een goed gevoel.

Welke tips heb jij? Laat het me zeker weten. 

Life coach
Stress- & Burn-out coach
BE 0711.961.093

Hilde Michiels

Sitemap

Legal

Volg mij