You seem to be using an unsupported browser
Outdated browsers can expose your computer to security risks. To get the best experience using our site, you’ll need to upgrade to a newer browser.

Begeleiding op maat

Work / Life Balance

We leven in een drukke wereld met de nadruk op presteren, steeds meer, steeds beter. Je kan er niet omheen en toch wil je er niet volledig in meegaan. Je vindt het moeilijk om voor jezelf daarin de juiste balans te vinden.
 
In je hoofd kan je van alles bedenken maar je handelt er niet naar. Het lijkt een beetje op goede voornemens. Je weet wel wat je eigenlijk het beste doet maar je kan het moeilijk volhouden. Of je voelt dat er iets knaagt en je kan het niet benoemen. Je wil nog wat bijschaven zodat je leven echt bij je past maar hoe je dat nu concreet gaat aanpakken is niet helemaal duidelijk.

Ergens van binnen voel je dat iets niet klopt maar toch ga je door. Omdat je het zo gewoon bent, omdat veranderen niet vanzelf gaat.  Tijdens een coachingtraject help ik jou op weg.  Wil je hier meer over weten, plan een gratis kennismakingsgesprek in, dan kijken we samen wat ik voor jou kan betekenen.

Leven met gevoeligheid

Hoorde jij ook zo vaak als kind; stel je niet aan, word toch eens volwassen, is dat nu zo erg?  

Dat soort uitspraken. Ze komen hard binnen en ze blijven lang in je hoofd hangen. Omdat je gevoelig bent neem je meer prikkels in je op en heb je tijd nodig om deze te verwerken.
 
Misschien herken je ook dat je gevoeliger bent voor geluiden, kleuren, geuren, stemmingen, emoties, ... dan de mensen om je heen dat zijn. Je voelt veel meer aan en je hebt meer tijd nodig om alles wat er gedurende de dag op je af komt een plaats te geven.  En daardoor voelt het soms alsof je om half acht al bekaf bent terwijl voor de meeste mensen de avond dan pas begint.

Als je dit herkent is er een grote kans dat je hoogsensitief bent. Geen paniek, dit is een persoonlijkheidskenmerk dat je deelt met ongeveer 20% van de wereldbevolking, maar het is wel iets - als je niet weet hoe je ermee om moet gaan - waar je behoorlijk last van kan hebben.  En dat hoeft het niet te zijn.  Samen kunnen we kijken hoe je deze bijzondere eigenschap kan omarmen.

Als ik je hierbij mag helpen dan gaan we aan de slag met:

  • Erkennen en aanvaarden dat je hoogsensitief bent
  • Kijken waar je het meeste last van hebt en wanneer
  • Hoe je kan omgaan met wat er gedurende de dag op je afkomt
  • Herken de prikkels die je in de weg zitten en bereid je erop voor
  • Maak onderscheid tussen wat van jou is en wat je aanvoelt van andere mensen maar eigenlijk niet bij jou hoort

In 6 sessies kijken we wat hoogsensitief zijn voor jou betekent en hoe je ermee kan omgaan.  Na deze sessies weet je

  • Op welke prikkels je het meeste reageert
  • Hoe je kalm kan blijven en rust kan terugvinden doorheen je dag
  • Hoe je prikkels herkent en ermee omgaat
  • Wat je zelf nodig hebt om je goed te voelen
  •  Hoe je vermijd dat je overspoeld wordt en zo energie overhoudt om te doen wat je graag doet

De investering voor dit traject is 400 €.  Als je dat wil kan je ook in termijnen betalen.

Wil je eerst vrijblijvend kennismaken om te zien of dit wel bij jou past dan kan je een gratis kennismakingsgesprek inboeken.

Burn-out / bore-out

Je bent veel te ver en veel te lang over je grenzen gegaan en nu zegt je lichaam dat het zo niet verder kan. Je bent met duizend en één dingen bezig.  Alles is boeiend en je kan maar niet kiezen. Je gaat maar door. Je hebt een uitdaging nodig en zoekt die elke dag opnieuw op. En nu kan dat ineens niet meer omdat je lichaam aangeeft dat het niet meer mee wil.
 
Het is tijd om je gewoontes, relaties en verwachtingen eens van nabij te bekijken.  Bewustwording is de eerste stap naar verandering. Daar kunnen we samen aan werken. Ik help je om bewuster te worden van wat er nu is, waar je energie naar toe gaat en hoe je daar een nieuw evenwicht in kan vinden. Het is belangrijk dat je weet wat je wil bereiken in je leven. Ik help je om alles op een rijtje te zetten en nieuwe gewoontes aan te leren zodat je haalbare doelen stelt.

Hoe kan ik jou verder helpen?

Een eerste kennismaking is gratis. Kies zelf een moment dat past voor jou.

Life coach
Stress- & Burn-out coach
BE 0711.961.093

Hilde Michiels

Sitemap

Legal

Volg mij