You seem to be using an unsupported browser
Outdated browsers can expose your computer to security risks. To get the best experience using our site, you’ll need to upgrade to a newer browser.

Beelden sterker dan woorden

Beelden werken veel sterker dan woorden. Om je dromen te verwezenlijken kan het helpen om daar een beeld van te maken. Je maakt een droombord en zet dat ergens waar je er elke dag naar moet kijken. Een droombord is eigenlijk een collage die je maakt met foto's, artikels, teksten, ... van wat je wil bereiken. Het gaat enkel om persoonlijke wensen, wat je voor jezelf wil, niet wat je voor iemand anders wil.

Dat kan van alles zijn bijvoorbeeld een reis die je wil maken, een professioneel doel dat je wil bereiken, iets nieuws dat je wil aanleren. Je kan letterlijk een bord gaan kopen en dat vol kleven met wat je in tijdschriften vindt of met zelf geschreven teksten en tekeningen.  Je kan ook online een droombord maken.  Zo maakte ik onlangs een achtergrond voor mijn laptop met het gratis programma canva.

Telkens ik mijn pc opstart zie ik de beelden die me eraan herinneren dat ik iets wil bereiken, dat ik daarvoor stappen moet ondernemen.  Persoonlijk vind ik een fysiek bord beter. Het kost meer moeite om op zoek te gaan naar beelden in tijdschriften, maar dat is tijd dat je focust op wat je wil.  Dat helpt al een stukje op weg. 

Zorg dat er enkel positieve zaken op je bord staan, dingen die je wil bereiken in een tijdsspanne van 6 maanden à 1 jaar. Je moet het ook regelmatig zien anders heb je er geen effect van. Plaats het bijvoorbeeld op de ontbijttafel, zo zie je elke ochtend waar je naartoe wilt werken.
 

Het kan dat een bord zijn betekenis verliest omdat omstandigheden veranderd zijn.  Dan maak je gewoon een nieuw bord.  Na een jaar kan je het best je bord vernieuwen, ook al zijn je wensen nog niet gerealiseerd. Nieuwe beelden zullen je droom een nieuw elan geven.

Life coach
Stress- & Burn-out coach
BE 0711.961.093

Hilde Michiels

Sitemap

Legal

Volg mij