You seem to be using an unsupported browser
Outdated browsers can expose your computer to security risks. To get the best experience using our site, you’ll need to upgrade to a newer browser.

Coronacrisis: tijd om je te oefenen in ‘nee’ zeggen

Ook deze crisis heeft mooie kanten. Het perfecte excuus om opdringerige buren en/of kennissen buiten te houden. Gebruik de kans om je te oefenen in het 'nee' zeggen. Als deze crisis voorbij is, wil je deze personen trouwens buiten houden. Hierbij alvast een paar tips hoe je dit kunt doen.

 1. Geniet van de vrijheid, de rust, de ruimte nu deze persoon er niet is. Voel hoe goed dit doet. En stel je voor dat het altijd zo zal zijn.  Laat dit je motivatie zijn om 'nee' te zeggen.
   
 2. Zorg dat je ervan overtuigd bent dat 'nee' het enige goede antwoord is, twijfel niet.  Zo geef je de ander niet de mogelijkheid om je nee in twijfel te trekken.
   
 3. Breng je boodschap duidelijk en meteen. Zalven en bijsturen kan je altijd achteraf. Als je van in het begin niet duidelijk bent neemt de ander de leiding in handen.
   
 4. Oefen jezelf in 'nee' zeggen.  Bedenk verschillende formuleringen en oefen eens voor de spiegel.  Leg je hand op je buik en voel welke trilling dit woord teweeg brengt in jezelf.
   
 5. Telkens je 'nee' zegt tegen een ander, zeg je 'ja' tegen jezelf. Je geeft je grenzen aan en kiest voor jezelf.  Houd dit goed in je achterhoofd.  Je bent niet egoïstisch, je kiest ervoor om voor jezelf te zorgen.  Je vraagt de ander om respect te hebben voor jouw grenzen.
   
 6. Zorg dat ook je houding aangeeft dat je het meent. Sta stevig zodat niemand je zo maar omver blaast.  Oefen dit elke ochtend als je je tanden poetst.  Zet je voeten iets uit elkaar en zet je knieën niet op slot. Veer een beetje door je knieën en zet je voeten stevig op de grond.  Zo kan je wel heen en weer wiebelen maar je valt niet om.
   
 7. Moeilijk gaat ook.
   
 8. Veel succes!!!
Life coach
Stress- & Burn-out coach
BE 0711.961.093

Hilde Michiels

Sitemap

Legal

Volg mij