You seem to be using an unsupported browser
Outdated browsers can expose your computer to security risks. To get the best experience using our site, you’ll need to upgrade to a newer browser.

Zit je hoofd overvol? Maak het leeg!

Ken je dat gevoel: dat je hoofd overvol zit? Ons brein heeft dan rust nodig, echte rust. We vullen onze vrije tijd vaak in met Netflix, Facebook, Instagram,... Ook wel eens een boek lezen om te ontspannen. Misschien ontspan je hier wel van, maar het brengt geen rust in je hoofd. Voor ons brein zijn dit allemaal prikkels die het moet verwerken.

Ons brein heeft nood aan rust, herstelmomenten, om de prikkels van de dag te verwerken. Vroeger ging dat gemakkelijker, klinkt misschien ouderwets maar toch is het zo. Wachten op tram of bus, je beurt afwachten aan de kassa of het tankstation, een koffie drinken om te bekomen, ...

Deze kleine momenten zijn zeer belangrijk als rustpunten voor ons brein. Tegenwoordig hebben we altijd de smartphone bij de hand. Even onze mails checken of onze facebook, het is een automatisme geworden waar we niet meer bij stil staan. Deze kleine momenten zijn geen rustpunten meer voor ons brein.

Dus moeten we die zelf gaan creëren. Dat kan door bewust je smartphone even met rust te laten, neem de gewoonte aan om niet telkens die telefoon te checken van zodra je een 'dood' moment hebt. Leer om af en toe naar buiten te kijken, even niets doen, geduldig te wachten op de bus,... zodat je brein tot rust kan komen.

Natuurlijk zijn er veel meer redenen waarom je het gevoel hebt dat je hoofd vol zit en je het niet stil krijgt. Dit is maar een klein stapje maar voor sommigen kan het een groot verschil maken.

Life coach
Stress- & Burn-out coach
BE 0711.961.093

Hilde Michiels

Sitemap

Legal

Volg mij