You seem to be using an unsupported browser
Outdated browsers can expose your computer to security risks. To get the best experience using our site, you’ll need to upgrade to a newer browser.

Burn-out is helemaal geen recent verschijnsel

Het woord 'burn-out' werd geïntroduceerd begin de jaren zeventig. De Duits-Amerikaanse psycholoog Herbert Freudenberger was een van de eersten die een studie schreef over het fenomeen 'burn-out'. Het duurde nog tot 1980 voor hij zijn boek Burnout: The High Cost of High Achievement publiceerde.

We luisterden naar de hits van Abba op Radio Veronica en mijn ouders kochten een huis voor 1 miljoen Belgische frank Er was nog geen VTM, geen laptop of geen social media maar wel al burn-out. In Amerika had een psycholoog iets gezien dat hij de moeite waard vond om te bestuderen en er een boek over te schrijven. Hier kregen we diagnoses van depressie, zenuwziek of in het slechtste geval lui en werkonbekwaam.

Zoals zo vaak duurt het wel even voor nieuwe termen een draagvlak vinden. Geneeskunde is geen exacte wetenschap en evolueert voortdurend. Diagnoses worden steeds verfijnder maar ook steeds complexer. Ook nu nog zijn niet alle artsen ervan overtuigd dat er een andere aanpak (nodig) is naast medicatie.

Life coach
Stress- & Burn-out coach
BE 0711.961.093

Hilde Michiels

Sitemap

Legal

Volg mij